Ring-ovikelloon liittyvän Android-sovelluksen kerrotaan jakavan kasapäin käyttäjädataa kolmansille osapuolille. Digiyhteiskunnan kansalaisoikeuksien puolesta taisteleva EFF (The Electronic Frontier Foundation) raportoi, että Android-sovellus on pakattu täyteen kolmansien osapuolten seurantatoimintoja, jotka kahmivat tietoja eri yrityksille – muun muassa Facebookille.

Kolmansien osapuolten käsiin valuva data sisältää muun muassa nimiä, yksityisiä ip-osoitteita, tietoa mobiilioperaattoreista, anturidataa maksavien asiakkaiden laitteista sekä muita tietoja, joista käyttäjän kykenee tunnistamaan, kirjoittaa Mashable.

Ringin itsensä mukaan kolmannet osapuolet pystyvät tarkkailemaan mobiilisovelluksen käyttöä, jotta sen ominaisuuksia voitaisiin parantaa ja käyttäjäkokemusta kehittää. Lisäksi kolmansia osapuolia tarvitaan Ringin mukaan markkinoinnin tehon mittaamisessa.

Esimerkiksi Facebook saa tietoonsa Android-sovelluksen kautta aikavyöhykkeen, laitemallin, näytön resoluution sekä uniikin tunnisteen. Datan luovuttamista ei estä edes Facebook-tilin puuttuminen, tiedot jaetaan silti.

Eniten dataa kahmii puolestaan analytiikkayhtiö Mixpanel, joka kaivaa itselleen käyttäjien nimet, sähköpostiosoitteet, tiedot laitteesta mukaan lukien käyttöjärjestelmän ja mallin sekä dataa esimerkiksi bluetoothin käytöstä.

Ongelmallista EFF:n mukaan on se, että läheskään kaikkia tietoja kerääviä yhtiöitä ei mainita Ringin yhteistyökumppanilistalla. Muun muassa Mixpanel kyllä mainitaan, mutta data keruun ja jakamisen laajuudesta ei juuri hiiskuta.

Ring-ovikellot ovat saaneet viime vuosina paljon negatiivista julkisuutta, liittyen muun muassa heikkoon tietoturvaan ja yksityisyysloukkauksiin. Epämieluisille löydöksille ei vain näytä tulevan loppua.