Älypuhelinvalmistajat ovat esitelleet suunnitelmiaan tallennustilan lisäämisestä Mobile World Congress -tapahtumassa tällä viikolla.

HP:n kesällä myyntiin tulevassa Elite X3:ssa tallennustilan voi kasvattaa kahteen teratavuun saakka sd-muistikorteilla. Samsungin Galaxy S7 ja S7 Edge tukevat muistikortteja 200 gigatavuun saakka. S7-malleissa on oletuksena vain 32 gigatavua tallennustilaa ja lisätila pitää ostaa erikseen.

Lisätila tulee tarpeeseen korkealaatuisia kuvia ja etenkin videokuvaa tallentaessa.

Tällä hetkellä suurin saatavilla oleva sdxc-kortti on kooltaan 512 gigatavua. Flash-teknologian kehityksen myötä korttien maksimikapasiteetit voivat nopeasti kasvaa yhteen teraan, kertoo sd-standardeista vastaavan yhdistyksen puheenjohtaja Brian Kumagai uutistoimisto IDGNS:lle. Sd-kortit eivät voi ylittää kuitenkaan kahden teratavun kokoa, mikä johtuu Microsoftin ExFAT-tiedostojärjestelmästä.

Sd-korttien suurin teoreettinen siirtonopeus on 312 Mbit/s, mutta yksikään kortti ei siihen ole yltänyt. Tyypillisesti isommissa korteissa siirtonopeus on noin 100 Mbit/s ja pienemmissä puolestaan nopeampi.

Tulevaisuudessa sd-kortteja käytetään teollisen internetin ja esineiden internetin laitteissa, Kumagai sanoo. Lisäksi suunnitelmissa on parantaa sd-korttien turvallisuutta nfc-sirulla, jonka avulla voi tehdä turvallisia kirjautumisia sekä mobiilimaksuja.

IDG News Service