Älypuhelimien, kannettavien ja tablettien näyttölaseja valmistava Corning on tehnyt merkittäviä parannuksia seuraavan sukupolven lasiinsa, Wired kirjoittaa. Pian tulossa oleva Gorilla Glass Victus suojaa näyttöä naarmuuntumiselta huomattavasti paremmin kuin edeltäjänsä.

Gorilla Glass Victus lupaa kaksinkertaistaa naarmutussuojan edellisestä vuoden 2018 Gorilla Glass 6 -mallista. Uusi tuote keskittyy syvien naarmujen estämiseen, joka ehkäisee myös näytön sirpaloitumista.

Victus-lasi kestää myös pudotusta edeltäjäänsä paremmin. Gorilla Glass 6 selvisi 1,6 metrin pudotustestistä, kun taas Victus kestää jo täyden kahden metrin pudotuksen.

Corning julkaisee parannellun näyttölasin yleensä merkittävien lippulaivapuhelimien yhteydessä noin kahden vuoden välein. Victus-lasi ei ole vielä markkinoilla, mutta parempaa kestävyyttä voitaneen odottaa jo seuraavissa lippulaivapuhelimissa.

Viimeksi yhtiö priorisoi naarmuuntumisen estämisen seitsemän vuotta sitten julkaisemassaan Gorilla Glass 3 -mallissa. Yhtiö tarttui naarmuuntumisen estämiseen jälleen tiukemmin, kun se sai asiasta suurta asiakaspalautetta.

”Uskomme, että nykyään ihmiset käyttävät samaa puhelinta pidempään”, Gorilla Glass -yritystä johtava John Bayne kertoo. ”Puhelimet, jotka eivät rikkoudu pudotuksissa, naarmuuntuvat.”

Katso Corningin Youtube-video Victuksesta täältä.