Älypuhelimet kulkevat mukanamme kaikkialle ja keräävät matkan varrelta runsaasti bakteereja. Nämä bakteerit siirtyvät vaivihkaa puhelimen likaiselta näytöltä kasvoille soittaessamme puheluita. Nyt iPhone-käyttäjät ovat saaneet pöpöongelmaan uudenlaisen ratkaisun, sillä Cult of Mac uutisoi oheistarvikevalmistaja OtterBoxin julkaisemasta, maailman ensimmäisestä antimikrobisesta näytönsuojakalvosta.

Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto EPA:n hyväksymän Amplify Glass -kalvon luvataan rajoittavan bakteerikantojen kasvua puhelimen näytöllä. Bakteereja torjuva teknologia on sisäänrakennettu kalvoon, jonka luvataan kestävän myös naarmuja viisi kertaa muita näytönsuojia paremmin.

Vuonna 2014 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin peräti 7000 eri bakteerityyppiä, vaikka tutkittuja laitteita oli vain 51. Vuonna 2017 taas paljastui, että useimmat puhelimet ovat jopa wc-istuimia likaisempia.

Bakteerit kerääntyvät puhelimeen kaikkialta, minne käyttäjä päivän mittaan kulkee: julkisista kulkuneuvoista, vessoista ja kuntosaleilta. Huolellinen käsienpesukin unohtuu monelta. Vaikka suurin osa puhelimen bakteereista onkin harmittomia, mukaan voi tarttua myös koli-, mrsa- ja stafylokokkibakteereja.

Amplify Glass on tilattavissa valmistajan verkkokaupasta iPhone-mallista riippuen noin 32–52 dollarin hintaan.