Suomalaiset operaattorit julkistivat maanantaina tiedot huhtikuun puhelinmyynneistään. Listoja saa katsoa hyvinkin tarkkaan, jos haluaa löytää joukosta muitakin kuin Samsungin tai Applen laitteita.

Tuoreimmat tiedot maailman puhelinmarkkinoista kertovat, ettei kaksikko enää hallitsekaan mielin määrin. Ensi silmäys Counterpoint Researchin julkaisemaan tilastoon kertoo, että tilanne olisi ennallaan. Tarkemmin lukuja tutkittaessa paljastuu, että valta on sittenkin vaihtunut.

Sijalta neljä löytyy Oppo, vitosena on Vivo ja vielä seitsemäntenä Realme. Entä sitten? Kaikkien näiden merkkien takana on sama yhtiö BBK Electronics. Suomalaisille on tuttu saman tallin puhelinmerkeistä OnePlus, jota ei Counterpointin tilastoissa näy täkäläisestä menestyksestä huolimatta.

Kolmen listalla olevan BBK:n puhelinmerkin yhteiseksi markkinaosuudeksi tulee 25 prosenttia. Counterpoint kertoo, että kappalemääräisesti kolmen BBK-merkin puhelimia olisi vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myyty noin 10 miljoonaa enemmän kuin Samsungeja.

Suurin syöksyjä on odotetusti Huawei, jonka markkinaosuus oli parhaimmillaan vain vuosi sitten 20 prosenttia, nyt enää neljä. Osittain isoa eroa selittää se, että aiemmin mukana olleet Honor-puhelimet on nyt laskettu pois Huawein saldosta.