Vuosi vuodelta paisunut Mobile World Congress on viime vuosina koonnut yli satatuhatta osanottajaa kaikkialta maailmasta helmikuun viimeisellä viikolla. Moni laitevalmistaja esittelee alkuvuoden uutuusmallinsa MWC:n yhteydessä.

Tänä vuonna kaikki voi olla koko lailla toisin. Aasialaisilla ja etenkin kiinalaisilla on ollut tapahtumassa vahva edustus, mutta nyt koronavirus rajoittaa matkustamista – joko vapaaehtoisesti tai kieltojen kautta.

The Verge kirjoittaa, että merkittävistä puhelinvalmistajista kiinalainen ZTE on jo aiemmin ilmoittanut jättävänsä MWC:n väliin, ja nyt samanlaisen ilmoituksen antoi korealainen LG.

”Työntekijöidemme suuren yleisön turvallisuuden nimissä olemme päättäneet pysyä poissa. Tällä päätöksellä vältämme sen, että sadat LG:n työntekijät joutuisivat matkustamaan kansainvälisillä reiteillä, kuten monet terveysasiantuntijat ovat neuvoneet”, yhtiö toteaa tiedotteessaan.

LG lupaa esitellä kevätuutuutensa erillisissä tilaisuuksissa lähitulevaisuudessa.

MWC:n taustayhtiö ehti aiemmin ilmoittaa, että tämän vuoden tapahtuman järjestelyt sujuvat suunnitelmien mukaan ja koronaviruksen vaikutus on ollut mitätön. Riskit luvataan kuitenkin ottaa huomioon: kätteleminen kielletään ja mikrofoneihin sekä näyttelytiskeihin luvataan suunnata ”entistä aggressiivisempia hygieniatoimia”.