Amazon on asentanut varastoihinsa lämpökameratekniikkaa, jolla tutkitaan paikalla olevien työntekijöiden ruumiinlämpöä, Reuters kertoo.

Aiemmin yhtiö on käyttänyt otsasta lämmön tarkastavia kuumemittareita, mutta lämpökameran kautta tieto saadaan nopeammin ja vaivattomammin.

Useissa kymmenissä Amazonin varastoista on toistaiseksi ollut ainakin yksi todettu koronavirustapaus. Terveenä pysyneet työntekijät ovatkin marssineet ulos monista varastoista ja paikallinen ammattiliitto on kehottanut sulkemaan varastot täysin.

Yhdysvalloissa Amazonin liiketoiminta jatkuu edelleen ja varastot sekä jakelukeskukset pysyvät avoinna. Ranskassa yhtiö on joutunut sulkemaan kuusi jättivarastoaan.

Lämpökameroilla tutkitaan henkilökuntaa myös Amazonin omistaman Whole Foods -ketjun ruokakaupoissa. Kamerajärjestelmien valmistajien mukaan niiden tulokset ovat luotettavampia kuin perinteisten kuumemittareiden. Mikäli kamera antaa jonkin työntekijän kohdalla epäilyttävän korkeita lukemia, tarkistetaan ne kuitenkin vielä uudelleen perinteisellä kuumemittarilla.