JEDI-projektin (Joint Enterprise Defense Infrastructure) tarkoitus on viedä Yhdysvaltain puolustusministeriö eli Pentagon pilveen.

Hankkeen uskottiin pitkään päätyvän Amazonin toteutettavaksi. Yllättäen jättisopimuksen Pentagonin kanssa solmikin Microsoft.

Nyt asiasta tuohtunut Amazon pyytää tuomioistuinta estämään Pentagonia etenemästä Microsoftin kanssa, GeekWire uutisoi.

Amazonin mukaan tarjouskilpailuun vaikutti poliittinen paine, ja hallituksen tulee siksi avata tarjouskilpailu uudelleen. Näin uusi paras arvo voidaan määrittää.

Asia käy ilmi kolmiodraamaa selvittäneen tuomarin Patricia Campbell-Smithin tekemästä yhteenvedosta ja tuomioistuimeen toimitetusta salatusta valituksesta.

Presidentti Donald Trump on tunnetusti suhtautunut Amazoniin ja sen toimitusjohtaja Jeff Bezoziin ynseästi.

Tuomari Campbell-Smithin mukaan Amazon kokee, että presidentti Trumpin julkisesti ilmaisema puolueellinen kanta Amazonia vastaan vaaransi koko hankintaprosessin ja vaikutti negatiivisesti valintaan.

"Mielestämme asiaa ei ratkaistu oikeudenmukaisesti", Amazon Web Servicesin toimitusjohtaja Andy Jassy kertoi Las Vegasissa pidetyssä konferenssissa viime viikolla.

"Uskon, että jos alustoja vertailtaisiin todella objektiivisesti ja yksityiskohtaisesti, ei päädyttäisi samaan lopputulokseen.”