Verkkokauppa- ja pilvipalvelujätti Amazon on ainakin kahden viime vuoden ajan kehittänyt tekoälyteknologiaa, jonka se toivoo voivan seuloa lupaavia kandidaatteja työnhakijoiden joukosta.

Tekoäly toimii etsimällä työnhakijoiden ansioluetteloista samankaltaisuuksia Amazonin nykyisten, hyvin työssään menestyneiden työntekijöiden ansioluetteloiden kanssa. Teknologia pystyy näin ennustamaan, ketkä hakijat menestyisivät kussakin työtehtävässä, ja laittamaan lupaavat hakijat ohituskaistalle työhaastattelua varten.

Asiasta kirjoittaa Vox, joka kertoo nähneensä siitä kertovan luottamuksellisen sisäisen dokumentin, joka on päivätty lokakuulle 2021. Teknologiaa kutsutaan nimellä Automatic Application Evaluation (AAE).

Amazon kehitti samanlaista työnhakijoita seulovaa tekoälyä 2010-luvun puolessa välissä. Se kuitenkin luopui projektista, koska havaitsi sen syrjivän aktiivisesti naispuolisia hakijoita.

Uuden tekoälyn koneoppimismalli sen sijaan ei Amazonin henkilöstöosaston testeissä enää syrjinyt ihmisiä sukupuolen tai etnisyyden perusteella. ”Malli saavuttaa manuaaliseen prosessiin verrattavissa olevaa tarkkuutta eikä osoita merkkejä negatiivisista vaikutuksista”, Voxin näkemässä dokumentissa kerrotaan.

Voxin mukaan AAE:ta on käytetty toistaiseksi palkkaamisessa vain tiettyihin rooleihin, kuten lääkintähenkilökunnaksi ja teknisiin kehitysrooleihin. On kuitenkin mahdollista, että sen käyttöä laajennetaan koko yrityksen laajuiseksi, kun Amazon alkaa jatkossa taas palkata lisää työvoimaa.

Amazon ilmoitti viime viikolla irtisanovansa 10 000 työntekijäänsä, ja sen palkkaukset ovat toistaiseksi jäissä it-alan yleisen laskusuhdanteen keskellä. Tekoälyavusteista työnhakua käyttämällä se voisi vähentää rekryhenkilökuntaansa ja tulla toimeen vähemmällä.