Amazon tunnetusti ei ole innoissaan, kun sen työntekijät alkavat puhua liiton muodostamisesta, vaan yrittää kampittaa niitä aktiivisin ja joskus härskeinkin konstein.

Tästä huolimatta Amazonin Alabaman varaston työntekijät yrittävät muodostaa liiton, jotta työntekijöillä olisi paremmat mahdollisuudet huolehtia oikeuksistaan.

Tälläkin kertaa Amazon yrittää nitistää moiset haaveet heti alkuunsa. More Perfect Unionin mukaan Amazon pakottaa työntekijöitään liittoaikeita vastustaviin kokouksiin, tekstaa työläisilleen viidesti päivässä ja laittaa liiton vastaisia viestejä jopa vessaan.

Viesteissä lukee tyypillisesti iskulauseita kuten ”Liitot yrittävät viedä rahanne!” tai ”Älkää antako ulkopuolisten hajottaa voittoisaa joukkuettamme!”

Tällä kertaa Amazon meni ilmeisesti astetta pidemmälle.

Koska USA:n työlaki antaa työnantajien rajoittaa työhön liittymätöntä keskustelua, Amazon voi rauhassa tehdä kaikkensa torpedoidakseen liittomyönteiset puheet työpäivän aikana. Liiton muodostamisesta voi kuitenkin puhua työpäivän jälkeen, esimerkiksi työntekijöiden lähtiessä kotiinsa.

MPU:n mukaan Amazon tietää tämän, ja siispä se käytti ovelaa kikkaa: yhtiö jujutti Alabaman kaupungin peukaloimaan varaston edustalla olevia liikennevaloja. Tempun myötä liikennevalot näyttivät lähteville työntekijöille punaista vain poikkeuksellisen lyhyen aikaa. Koska liiton puolestapuhujat saattoivat lähestyä työntekijöitä vain punaisen valon palaessa, keskustelu ei tahtonut millään onnistua.

The Verge kertoo, että liikennevalojen manipulointia on aiemmin pidetty pelkkänä huhuna, mutta nyt MPU sai Jeffersonin piirikunnalta vahvistuksen: Amazon sanoi kunnalle työvuorojen muutosten aiheuttavan liikenneruuhkia ja pyysi kuntaa muuttamaan varaston ulkopuolella olevien liikennevalojen vaihtumisnopeutta. Kunta ei tiennyt pelaavansa suoraan Amazonin pussiin, vaan toteutti yhtiön toiveen.

Amazon ei ole kommentoinut asiaa.