Amazonin perustaja Jeff Bezosin (kuvassa) puhelimeen on Guardian-lehden mukaan hakkeroitu sen jälkeen, kun hän sai WhatsApp-viestin Saudi-Arabian kruununprinssiltä.

Guardian kertoo nimettömän lähteen tietojen perusteella, että Mohammed bin Salmanin puhelinnumerosta tulleessa salatussa viestissä oli ilmeisesti videotiedosto. Sen avaaminen analyysin mukaan mitä todennäköisimmin mahdollisti haittakoodin pääsynlaitteelle ja puhelimen hakkeroinnin.

Lähteen mukaan miehillä oli ollut ystävällismielinen keskustelu menossa, kun toinen osapuoli lähetti tiedoston.

Bezosin puhelimesta ladattiin hakkeroinnin jälkeen suuri määrä tietoja.

Viisi kuukautta hakkeroinnin jälkeen Washington Postin journalisti Jamal Khashoggi kuoli oudoissa olosuhteissa Saudi-Arabian suurlähetystössä Turkissa. Bezos omistaa Washington Postin.

Saudi-Arabia on kiistänyt puhelimen hakkeroinnin ja sanonut Khashoggin murhan olleen itsenäisesti toimineiden ihmisten tekosia eikä tehty kruununprinssin luvalla.

Yhdeksän kuukautta hakkeroinnin jälkeen tabloidilehti National Enquirer julkaisi Bezosin tekstiviestejä ja muita tietoja hänen yksityiselämästään. Lehden omistava AMI sanoo saaneensa vinkin Bezosin aviorikkeestä Bezosin tyttöystävän etäisissä väleissä olevalta veljeltä.

Bezosin turvallisuusjohtaja Gavin de Becker kirjoitti tiiminsä tutkimuksista jo viime maaliskuussa Daily Beastissa. Tuolloin e kerrottu, miten saudien epäiltiin päässeen Bezosin tietoihin käsiksi.