Amazonin pohjoismaisten verkkosivujen avaamista koskevat huhut ovat yltyneet verkkokaupan tehtyä rekrytointeja ruotsissa. Yhtiö on myös julkaissut Amazon Pay -maksupalvelun Tanskassa ja Ruotsissa ja varannut amazon.se -domainin. Verkkokaupan sivujen odotetaan avautuvan syyskuussa.

Verkkokauppajätti hallitsee markkinoita Yhdysvalloissa ja Euroopassa halpojen hintojen ja nopeiden toimitusaikojen avulla. Myös Isossa-Britanniassa toimiva hintavertailupalvelu Hintaopas on tutkinut Amazon UK:n hintoja ja sai selville, että sen hinnat ovat halvempia kuin kilpailijoilla, tiedotteessa kerrotaan.

Amazonilla on etu kilpailijoihin myös nopean toimituksen ansiosta. Yhtiön Prime Now -lähetyspalvelu toimittaa paketit tilauspäivän aikana perille. Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo tiedotteessa, että toimitusaika on kriittinen tekijä uuden pohjoismaisen markkinan valtausta haviteltaessa. Uudet verkkokauppatutkimuksen tulokset tukevat väitettä.

Matinvesi-Basset toteaa, että Hintaoppaan tutkimukseen vastanneista suomalaisista 43,5% uskoo ostavansa Amazonista sen tultua suomeen. Neljännes olisi valmis maksamaan Prime-palvelusta, johon kuuluu nopea toimitus.