Ehdotuksella oli yli 7700 Amazonin työntekijän tuki.

Jos ehdotus olisi mennyt läpi, Amazonin johdon olisi tullut valmistella suunnitelma fossiilisten energianlähteiden käytön vähentämiseksi, Buzzfeed uutisoi.

Ehdotuksen esitteli tilaisuudessa Emily Cunningham, Amazonilla työskentelevä käytettävyyssuunnittelija. Hän oli pukeutunut valkoiseen, kuten moni osakkeenomistajista, jotka tukivat ehdotusta.

”Nopeus on kaikki kaikessa. Ilman nopeita, rohkeita tekoja menetämme ainoan mahdollisuuteen estää katastrofaalisen lämpenemisen. Mikään muu asia ei ole niin tärkeä sekä asiakkaillemme kuin maailmalle kuin ilmastokriisi, ja meidän tekomme eivät riitä”, Cunningham sanoi toimitusjohtaja Jeff Bezosille osoitetussa puheessaan.

Osakkeenomistajat tyrmäsivät kaikki 12 ehdotusta. Amazon Employees for Climate Justice -liike aikoo ehdottaa samoja linjauksia vuoden päästä uudelleen.

Yhtiö vastasi sähköpostitse lähetetyssä lausunnossa, että sen pitkän aikavälin tavoitteena on siirtyä täysin uusiutuvien energianlähteiden käyttäjäksi.

Amazon on aiemmin ilmoittanut hankkeista laskea hiilijalanjälkeä. Shipment Zero -suunnitelman mukaan yhtiö yrittää saada 50 prosenttia toimituksistaan tehtyä hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä.

Lähde: Tivi