Amazon on laajentanut robottikokeilujaan Yhdysvalloissa Georgian Atlantaan ja Tennesseen Frankliin. Aiemmin vastaavat robotit ovat toimittaneet paketteja jo Kalifornian Irvinessä ja Shonomoshin piirikunnassa Washingtonissa, Engadget kertoo.

Kokeiluvaiheessa robotit tuovat paketteja vain päiväsaikaan maanantaista perjantaihin. Lisäksi niiden vierellä kulkee koko ajan ihminen. Toiminnasta tulee mieleen autojen vallankumouksen alkuaika, kun joissakin maissa säädettiin lakeja, joiden mukaan auton edellä pitää kulkea punaisen varoituslipun kanssa.

Scout-robotit pärjäävät jalkakäytävillä valmistajan mukaan hyvin yksinkin, ja osaavat väistellä niin koiria kuin surffilautojakin. Ihmistä tarvitaan tällä hetkellä kuitenkin avaamaan pakettilokero ja ojentamaan paketti oikealle vastaanottajalle. Lisäksi ihminen osaa toimia, vaikka sovittu toimitus ei onnistuisikaan.

Amazon on kertonut tähtääväänsä hiilineutraaliuteen vuoteen 2040 mennessä ja robottien tukevan tavoitetta mainiosti. Yhtiö on myös kertonut tekevänsä yhteistyötä koulujen kanssa niin Atlantassa kuin Franklinissakin. Molemmissa tukea annetaan luma-opinnoissa ja robottien kehityspajoissa. Molempien kaupunkien liepeillä on myös Amazonin logistiikkakeskus, joka saattaa antaa yhtiölle huikeaa kilpailuetua nopeiden toimitusten suhteen.