Verkkokauppajätti Amazon kertoi liittovaltion ja osavaltion viranomaisilta saatujen datapyyntöjen kasvaneen vuoden ensimmäisen puoliskon aikana edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiön avoimuusraportin mukaan se sai 23 prosenttia enemmän haasteita ja etsintälupia ja 29 prosenttia enemmän oikeudellisia päätöksiä kuin vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana.

Yhteensä Amazonin saamat pyynnöt olivat 2416 haastetta, joista yhtiö suostui 70 prosenttiin, 543 etsintälupaa, joista 79 prosenttiin suostuttiin ja 143 oikeuden päätöstä, joista 74 prosentissa annettiin tietoja.

Pyydetty data koski Amazon.com-verkkokauppaa, Amazon Echo -laitteita ja Kindle ja Fire -tabletteja, kertoo TechCrunch. Yhtiön pilvipalvelu Amazon Web Services sai myös enemmän pyyntöjä viime vuoteen verrattuna.

Ei ole tiedossa minkä takia Yhdysvaltojen hallituksen pyyntöjen määrä nousi tällä tavalla. Yhdysvaltojen ulkopuolella taas pyynnöt tippuivat 33 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Yhtiö hylkäsi 92 prosenttia 177:stä ulkomailta tulleesta pyynnöstä.

Amazon kertoi myös saaneensa 0-249 valtion turvallisuuteen liittyvää pyyntöä. Oikeusministeriön sääntöjen takia tarkkaa lukua ei saa julkaista.