AMD on kertonut, että sen uuteen Zen 3 -arkkitehtuuriin perustuvissa suorittimissa on haavoittuvuus, joka muistuttaa muutama vuosi sitten Intelin suorittimia riivanneita Spectre-haavoittuvuuksia. Techspotin mukaan haavoittuvuuden aiheuttaa suorittimissa käytetty mikroarkkitehtuurin optimointitoiminto.

Haavoittuvuus johtuu suorittimen ominaisuudesta nimeltään Predictive Store Forwarding (psf), jonka tarkoitus on parantaa suoritintehoa ennakoimalla käskyjen suorittamista. Samalla se kuitenkin avaa mahdollisuuden tietomurrolle aina kun suorittimen ennakointi osuu harhaan.

Kaikkein haavoittuvimpia ovat sellaiset ohjelmat, joiden tietoturva perustuu sandbox-tekniikkaan. Suljetussa sandbox-ympäristössä voidaan ajaa turvallisesti koodeja ja ohjelmia, joiden tietoturvasta ei ole varmuutta.

Haavoittuvan psf-toiminnon voi kytkeä pois päältä, joskin tämä turvakeino heikentää suoritintehoa hieman. AMD:n mukaan toiminnon kytkeminen pois päältä ei ole suositeltavaa, sillä yhtiön tiedossa ei ole mitään koodia, joka olisi altis psf:n kautta tehdylle hyökkäykselle.