Mikäli Sony ei aio sallia eri alustojen välisen yhteispelin (crossplay) sallimista PlayStation 4 -pelikonsoleilla, voi The Elder Scrolls: Legends jäädä kokonaan julkaisematta. Bethesdan edustajan mukaan yhtiön tavoitteesta ei voida neuvotella.

Bethesda ei mainitse nimeltä PlayStationia, mutta Sony on käytännössä ainoa konsolivalmistaja, jonka alustalla yhteispeli kilpailevien laitteiden omistajien kanssa ei ole sallittua, Polygon kirjoittaa. Legendsia voivat pelata keskenään ainakin Windows-, iOS-, Android- sekä Mac-käyttäjät.

Bethesdan mukaan yhtiö käy edelleen neuvotteluja asiasta sen yhteistyökumppaneiden kanssa. Tällä viitataan Polygonin mukaan suoraan Sonyyn.

”Meillä ei voi olla peliä joka toimii vastaavalla tavalla kaikkialla muualla paitsi yhdellä alustalla. Ei voi olla niin, että on yksi Legendsin versio, jossa edistymisesi seuraa perässäsi ja toinen, suljettu ympäristö, joka on eristetty kaikesta muusta”, Bethesdan Pete Hines linjaa.

Tavallisesti tämä ei olisi ongelma, sillä PlayStation 4 -pelit ovat aiemmin toimineet mutkattomasti yhteistyössä pc-pelaajien kanssa, Polygon huomauttaa.

Bethesda haluaa kuitenkin tehdä selväksi, että The Elder Scrolls: Legendsin konsoliversioiden täytyy niin ikään toimia yhteistyössä Bethesda.net -käyttäjätilin kanssa. Ja juuri tämä on ongelma Sonylle, sillä Bethesda.net -tilin salliminen tarkoittaisi, että myös Legendsin Switch- ja Xbox One -version omistajat päästettäisiin mukaan PlayStation-pelaajien pöytään.