Brazierin mukaan Surface on Microsoftille kokonaisuudessaan ”pienen marginaalin liiketoimintaa”. Hän luottaa siihen, että yhtiön toimitusjohtaja Satya Nadella tulee vielä samaan johtopäätökseen. Se saattaa kuitenkin ensin vaati yhden tai kaksi kehnoa vuosineljännestä.

Brazier kuvaili Nadellaa viime vuonna ”ohjelmisto- ja pilvikaveriksi”. Hän uskookin, että Microsoftin todelliset mahdollisuudet piilevät juuri näillä osa-alueilla.

Brazier on yhä vakuuttunut, että Nadella vetää töpselin irti Surfacen osalta viimeistään ensi vuonna.

Ensimmäisen kerran Brazier kilisteli Surface-perheen kuolinkelloja viime vuonna. Tuolloin hän sai tukea lausunnoilleen myös Lenovo-pomo Gianfranco Lancilta sekä Dellin kaupalliselta johtajalta, Marius Haasilta.

Microsoftin luopuminen tuottavasta Surface-bisneksestä on kuitenkin enemmän kuin epätodennäköistä, Techspot kirjoittaa.

Brazierin ennuste ei saa vastakaikua myöskään Gartnerilta, joka kertoi Microsoftin lyöneen ensimmäistä kertaa itsensä läpi laitteistovalmistajana.

Brazierin ensimmäisen ennustuksen jälkeen tuoteperhe on kasvanut usealla uudella mallilla. Microsoftilta odotetaan myös Surface-brändättyä puhelinta, minkä lisäksi yhtiö laajensi tuotesarjaa kattamaan ensimmäistä kertaa myös kuulokkeet.