Siinä missä aiempien Android-versioiden videotiedostolle asettama kokorajoitus oli neljä gigatavua, ei Android 11:ssä ole moista rajaa ollenkaan, kirjoittaa Android Police. Googlen oma kamerasovellus kuitenkin rajaa yhden tiedoston koon kymmeneen gigatavuun, joten ainakaan oletussovelluksella ei voi tuon suurempia tiedostoja tuottaa.

Uusi kymmenen gigatavun tiedostokoko vastaa 33 minuuttia videota 4k/30fps-laadulla. Aiempi neljän gigatavun koko tarkoitti kyseisellä laadulla 13 minuuttia. Heikommilla laaduilla voi huoletta kuvata hyvinkin pitkiä aikoja. Lisäksi saatavilla on kolmannen osapuolen kamerasovelluksia, jotka mahdollistavat suuremmat tiedostokoot.

Uudistuksen hyöty on siinä, ettei pitkiä videoita tarvitse enää koota pieniksi pilkotuista tiedostoista. Pilkkomisen idea on ollut siirreltävyyden helpottaminen, mutta modernit laitteistot pystyvät jo käsittelemään suuriakin tiedostoja. Näin ollen tiedostokoon rajoittamisen perusteet ovat keventyneet.

Harva kuitenkaan kuvaa yhtäjaksoisia yli 30 minuutin videoita 4k-laadulla, joten uudistus tuskin mullistaa monen kuvaajan arkea.