Android Auton saa käyttöön Suomessakin, vaikka virallista tukea ei ole.

Android-käyttäjät Suomessa ja monessa muussakin maassa ovat odottaneet Googlen autokäyttöliittymää puhelimiinsa vuosikaudet, mutta hitaita tuntuvat Mountain View'n kiireet olevan. Itse tuote toimii kuitenkin täysin moitteetta autoissa, jotka Android Autoa tukevat. Sovelluksen asentamiseksi on vain tingittävä hitusen verran tietoturvasta.

Android Auto on Googlen vastine Applen CarPlaylle, joka on toiminut Suomessakin jo vuosia. Tarkoituksena on tuoda puhelimen käyttöliittymä auton omalle näytölle tavalla, jolla ainakin keskeisimpiä toimintoja olisi turvallista käyttää ajon aikana. Turvallinen on toki hyvin suhteellinen käsite – kaikki huomion pois tiestä vievä heikentää turvallisuutta, oli se sitten radion tai ilmastoinnin säätämistä tai musiikkikappaleen tai navigoinnin määränpään vaihtamista.

Koska Android Auton käyttöä Suomessa ei tueta, se ei näy lainkaan Suomeen rekisteröidyn puhelimen Play-kaupassa. Ainoa järkevä tapa ratkaista ongelma on ladata sovelluksen asennuspaketti sovelluskaupan ohitse, jonka saa verkosta. Oletusarvoisesti Android ei suostu asentamaan sovelluksia muualta, mutta käyttäjä voi omalla vastuullaan muuttaa tämän asetuksen.

Asennusoppaan ja katsauksen Android Autoon voi lukea alta.