Unixiin pohjautuvia käyttöjärjestelmiä ovat muun muassa Linux, Applen macOS ja Googlen Android.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen tiedotteen mukaan haavoittuvuus koskee tcp/ip-pinon ominaisuutta, jossa päätelaitteella on monia ip-osoitteita. Jos tietystä fyysisestä verkkosovittimesta saapuvien ip-pakettien kohdeosoite ei vastaa kyseiseen sovittimeen määriteltyä verkkoa, paketit joko hylätään (strong host model) tai hyväksytään (weak host model). Jälkimmäinen konfigurointitapa mahdollistaa nyt löydetyn haavoittuvuuden hyödyntämisen siten, että tunnelin ulkopuolelta saapuneet ip-paketit käsitellään tunnelista tulleiden tavoin.

Hyökkäyksen toteuttaminen vaatii mahdollisuuden kuunnella uhrin vpn-liikennettä eli käytännössä yhteyden samaan ethernet-verkkoon. Hyökkääjä voisi esimerkiksi selvittää, ottaako uhri yhteyttä tiettyyn palvelimeen tai verkkosivuun.

Löydetty aukko koskee ainakin IPsec-, OpenVPN- ja Wireguard-protokolliin luottavia vpn-tunneleita.

Varsinaista korjausta ongelmaan ei toistaiseksi ole tarjolla – ainoastaan keinoja uhan rajoittamiseksi. Tarkemmin mahdollisista keinoista kuten palomuurin suodatussääntöjen viilaamisesta tai väärien ip-osoitteiden suodattamisesta voi lukea Kyberturvallisuuskeskuksen tiedotteesta.