The Verge kertoo, että Google on parin vuoden ajan kehitellyt teknologiaa, joka korvaisi tekstiviestit. Nyt tämän rcs-teknologian (rich communication services) valmisteluvaihe on valmis, ja se sisällytetään suoraan Androidin Messages-viestisovellukseen.

Rcs on tekstipohjainen kommunikaatioprotokolla, jolla puhelin ja operaattori sekä operaattorit keskenään voivat lähettää sisällöltään sms-viestejä monimutkaisempia viestejä, kuten videokuvaa.

Käyttäjän kannalta mukavaa on myös se, että rcs-viestien lähettäminen on ilmaista, toisin kuin sms-viestien.

Vaikka teknologia otetaankin nyt käyttöön kaikissa Android-puhelimissa, jotka vain Messagesia käyttävät, Googlen tähtäimet ovat merkittävästi tätä korkeammalla. Se nimittäin haluaa rcs-teknologian hiljalleen syrjäyttävän sms-viestinnän koko maailmassa.

Tehdäkseen rcs-teknologiastaan houkuttelevamman vaihtoehdon, Google aikoo lisätä rcs-viesteihin päästä päähän -salauksen. Toisin sanoen, niin Google, operaattorit kuin virkavaltakaan eivät pääse lukemaan matkalla olevia viestejä.

Päästä päähän -salaus saapuu beetavaiheeseen marraskuun aikana. Toistaiseksi se toimii vain, jos sekä lähettäjä että vastaanottaja käyttävät Android-laitetta sekä Messages-sovellusta.