The Next Web kertoo, että pikkuisen tietoturvayritys Corelliumin pikku sivuprojekti, Project Sandcastle, on onnistunut. Corelliumin väki sai Androidin rullaamaan lukuisissa iPhone-malleissa.

Project Sandcastlen aikaansaannos on kuitenkin vielä pahasti keskeneräinen. Iphonessa on saatu toimimaan vasta osa Android-toiminnoista, ja esimerkiksi äänentoisto, matkapuhelinverkon käyttö, bluetooth ja kamera ovat vielä Android-iPhonen ulottumattomissa. Parhaiten Hiekkalinna on saatu toimimaan iPhone 7:ssä ja 7 Plussassa.

Kikka vaatii iPhonen korkkaamista Chekra1n-jailbreakilla, eli iPhonen suojaukset murretaan Android-laitteen avulla.

Project Sandcastlen jäsenet eivät ole ensi kertaa asialla. Osa heistä onnistui saamaan Androidin toimimaan siinä ihan ensimmäisessä iPhonessa noin 10 vuotta sitten.

Tempun uusiminen tuskin ilahduttaa Applea, joka vetänyt Corelliumin oikeuteen jo puljun aiempien temppujen vuoksi. Corellium nimittäin virtualisoi iPhonen käyttöjärjestelmän pc:lle, jotta tietoturvatutkijat voisivat etsiä iOS:sta tietoturvaheikkouksia sekä ratkoa erilaisia ongelmia pelkäämättä, että iPhone saa urkkimisesta hepulin ja vetää kaikki pellit kiinni.

Juuri Corelliumin virtualisointekniikka helpottaa Sandcastle-projektin edessä oleva urakkaa Androidin siirtämiseksi iPhonelle.