Tiistaina Yhdysvalloissa julkistettiin uusi peluri älypuhelinmarkkinoille. Modulaarista eli erilaisilla osilla varustettavaa Essential Phonea kehittävän yrityksen johdossa on Androidin kehittäjänä tunnettu Andy Rubin.

Asiasta uutisoivat muun muassa The Verge ja Ars Technica.

Essential Phonessa huomionarvoista on suuri 5,71-tuumainen näyttö, joka täyttää etuosan lähes laidasta laitaan. Kosketusnäytössä on 2560×1312 resoluutio 504 ppi:n terävyydellä.

Suoritin on 2,45 gigahertsin Qualcomm Snapdragon 835 ja ram-muistia on 4 GB.

Etukamera kuvaa 8 megapikselin kuvia ja takana on 13 megapikselin kaksoiskamera laserilla toimivalla automaattitarkennusominaisuudella.

Puhelin maksaa 699 dollaria (625 euroa) ja siinä on kaikki huippumallin herkut. Mutta tavallista 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää siitä ei löydy. Sen sijaan siinä on nopeasti lataava usb-c-portti, johon voi liittää myös kuulokkeet.

Puhelimen takapuolella on kaksi magneettista pistettä, joihin voi liittää lisälaitteen. Julkaisun yhteydessä esiteltiin ensimmäinen lisälaite, joka on yhtiön mukaan maailman pienin 360-asteen kamera.

Essential Products paljasti tiistaina Yhdysvaltain markkinoilla myytävät digiapurin ja puhelimen. Essential Home -digiapurissa on uusi Ambient OS -käyttöjärjestelmä. Luvassa on myös uusi virtuaaliavustajaohjelma.