Applelle oli kova isku, että sen iPhone-linjasto ei saanut 5g-mallia ensimmäisten joukossa, vaan vallankumouksen paalupaikat menivät pahimmille kilpailijoille. Menetys oli ennen kaikkea nöyryyttävä, sillä Apple mielletään kehityksen kärjeksi, ja nyt se ei sitä ollut. Apple saikin vasta vuoden 2020 lopussa ensimmäisen 5g-puhelimensa ulos.

Kaikesta päätellen Apple ei aio antaa virheen toistua.

Bloomberg kertoo, että Apple on rekrytoimassa osaajia auttamaan 6g-teknologioiden kehittämisessä.

”Voimme tarjota ainutlaatuisen ja palkitsevan tilaisuuden luoda seuraavan sukupolven langatonta teknologiaa, jolla tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia tuleviin Apple-tuotteisiin”, työilmoituksessa kirjoitetaan.

”Tässä työssä pääsee keskelle teknologisen osaamisen huippua edustavaa tutkimusryhmää, jonka tehtävänä on tulevan vuosikymmenen aikana luoda mullistavia seuraavan sukupolven radioteknologioita.”

Apple ei ole koskaan pitänyt siitä, että se on joutunut luottamaan muihin yhtiöihin avainteknologioidensa osalta. Nyt kun Applen oma M1-suoritin on osoittanut kyntensä, yhtiön päätös valmistaa myös omat modeeminsa käy järkeen.

Asiassa on myös se kiistaton bonus, että Apple pääsee nokkaisemaan entistä luottokumppaniaan, Qualcommia. Yhtiöt ovat ajautuneet vakaviin riitoihin, ja Applea on varmasti kirvellyt, kun se on joutunut voitelemaan Qualcommia suurin summin saadakseen varmistettua Qualcommin valmistamien 5g-modeemien riittävän myös iPhone-puhelimiin. Applen mukaan se joutuu maksamaan jokaisesta myydystä 5g-iPhonesta viiden prosentin siivun Qualcommille.