Kuten monilla muillakin jättimäisillä tietotekniikkataloilla, myös Applen ja Nvidian historia on pitkä ja värikäs. Aiemmin täysin ATI-leirissä ollut Apple julkaisi ensimmäisen Nvidian näytönohjaimella varustetun tietokoneen 2001.

Vuonna 2004 Apple Cinema Display -huippunäytön markkinoille tulon kerrottiin viivästyneen Nvidian toimitusongelmien vuoksi, AppleInsider kertaa yhtiöiden historiaa.

Vuonna 2008 Apple myönsi toimittaneensa kuluttajille viallisilla Nvidia-grafiikkasuorittimilla varustettuja MacBook Pro -koneita. Samaan aikaa Nvidia alkoi saada laajempaa jalansijaa MacBookien sisällä myös muiden piirien kuin grafiikkasuorittimen osalta.

Seuraavina vuosina soppaan sekoittui iso kasa erilaisia oikeudenkäyntejä, esimerkiksi Intel vei Nvidian oikeuteen, ja Nvidia puolestaan haki oikeudesta ratkaisua kiistalleen Qualcommin ja Samsungin mobiilipiireihin liittyen.

Vuonna 2016 Apple hyppäsi AMD:n kelkkaan MacBook Pro -koneissa. Thunderbolt-väylän ja ulkoisen telakan avulla koneisiin on kuitenkin tähän asti saanut kiinni myös Nvidian kortteja.

Nyt Apple on kuitenkin päättänyt katkaista yhteistyöltä siivet ilmeisen lopullisesti. MacOS Mojave -versio ei tue Nvidian tuotteista enää kuin ikivanhoja GeForce GTX 680 ja Quadro K5000 -kortteja.

Nvidian julkaiseman tiedotteen mukaan se ei voi tehdä asialle mitään, sillä yhtiö ei voi julkaista toimivia ajureita käymättä läpi Applen hyväksymisprosessia, jota syystä tai toisesta ei Nvidialle enää suoda.

Appleinsider on haastatellut useita nimettömiä lähteitä Applella. Heidän mukaansa alemmilla tasoilla olisi tahtotila ja osaamista Nvidian korttien tukemiseksi, mutta jostain syystä yrityksen ylemmässä johdossa Nvidiaa ei haluta tukea millään tavalla. Syytä tähän asenteeseen ei kuitenkaan kukaan osannut edes arvailla.

High Sierra -version kanssa Nvidia-ajurit saa vielä toimimaan, ohjeita asennukseen löytyy osoitteesta egpu.io. Mojave-päivitystä koneelleen ei kuitenkaan kannata tehdä, mikäli haluaa repiä tehoja irti ulkoisesta näytönohjaimesta.