Viime aikoina on ollut paljon puhetta yhden yhteisen latausliitännän käyttöönotosta. Valtaosa älypuhelinvalmistajista noudattaakin jo yhteistä standardia usb-c-liitännän muodossa. Apple ei kuitenkaan halua tähän leikkiin ryhtyä.

BBC:n mukaan yhtiö selittää ratkaisuaan pitäytyä Lightning-liitännässä ja kaapeleissa ympäristösyistä. Mikäli latausliitäntä vaihdettaisiin usb-c-malliseksi, syntyisi valtavasti turhaa jätettä, kun kaikki vanhat Lightning-yhteensopivat laitteet eivät olisikaan yhteensopivia uusien iPhone-mallien kanssa.

Selitys kuulostaa sinänsä loogiselta. Syystä tai toisesta sama asia ei kuitenkaan haitannut Applea tippaakaan, kun se hylkäsi alkuperäisen iPhonen ja iPodien käyttämän 30-pinnisen latausliittimen. Myös kannettavien tietokoneiden ja iPad Pro-laitteiden latausliitäntää on vaihdettu - tällä hetkellä ne käyttävätkin usb-c:tä. Syystä tai toisesta Apple ei kuitenkaan halua mahdollistaa puhelintensa lataamista saman liitännän kautta.

Joidenkin analyytikoiden ennustusten mukaan Apple olisi luopumassa latausliitännöistä kokonaan, akkujen täyttöön jäisi siten ainoaksi mahdollisuudeksi langaton lataus.