Apple on jo pitkään yrittänyt pyristellä ulos Samsungin kanssa solmimastaan diilistä. Cupertinon jättiläinen on pakon edessä joutunut valitsemaan iPhonen oled-näyttöjen valmistajaksi pahimman kilpailijansa, eikä mukaan värvätty LG todennäköisesti ehdi pelastamaan Applea yhden valmistajan pinteestä.

Apple pyrkii hajauttamaan oled-näyttöjen valmistusta jakamalla tilaukset usean eri valmistajan kesken. LG:n näytöt eivät kuitenkaan toistaiseksi ole saaneet Applea vakuuttumaan.

LG:n prototyypit onkin päädytty lähettämään kolmannelle testikierrokselle ilmeisesti siitä syystä, että eteläkorealaisvalmistajan oled-näytöt eivät välttämättä ole vielä aivan sitä huippulaatua, jota Apple laitteisiinsa hamuaa, Techspot kirjoittaa.

Kolmas testikierros tarkoittanee samalla myös sitä, ettei LG:n oled-näyttöjen massavalmistus ehdi alkaa suunnitellusti ensi heinäkuussa.

LG on Techspotin mukaan onnistunut toimittamaan erinomaisia oled-näyttöjä tv-laitteisiin, mutta pienet älypuhelimet ovat täysin toinen pelikenttä.