Apple on julkaissut kutsun virtuaalitilaisuuteen, joka järjestetään verkossa maanantaina 18. lokakuuta. Iltakahdeksalta Suomen aikaa järjestettävässä tilaisuudessa nähtäneen nippu uusia tuotteita, etunenässä oletettavasti uudet MacBook Pro -mallit.

MacRumorsin mukaan huhuissa liikkuvat täysin uudet 14- ja 16-tuumaiset MacBook Pro -läppärit. MacBook Pro -mallistossa on viimeksi nähty uudistus marraskuussa 2020, kun 13-tuumainen perusmalli sai Intelin suorittimen tilalle Applen oman M1-järjestelmäpiirin. Edelleen mallistossa olevat, Intelin suorittimia käyttävät mallit ovat vanhempaa perua ja muotoilu laitteissa on jo usean vuoden takaa.

Uusien mallien povataan käyttävän Applen suunnittelemaa M1X-järjestelmäpiiriä 10-ytimisellä suorittimella. Lisäksi on huhuttu, että ram-muistia on vähintään 16 gigatavua ja tallennustilaa alkaen 512 gigatavua.

LUE MYÖS:

Muita huhuttuja ominaisuuksia ovat 1080p-tarkkuuden web-kamera, miniled-näyttö ja täysin uusittu muotoilu sekä aiempaa laajemmin liitäntämahdollisuuksia, kuten hdmi-liitäntä ja muistikortinlukija. Myös näppäimistön ylälaidan TouchBar-kosketusnäyttö saanee väistyä perinteisten fyysisten näppäinten tieltä.

Yksi huhuttu uudistus voisi olla näyttöjen 120 hertsin virkistystaajuus, mutta tämä menee epävarmojen huhujen laariin.

Lisäksi on hyvin mahdollista, että tilaisuudessa nähdään AirPods-kuulokkeiden kolmas sukupolvi ja hyvin todennäköisesti kerrotaan myös macOS-käyttöjärjestelmän Monterey-päivityksen julkaisupäivä.

Applen julkistustilaisuutta voi maanantaina seurata suorana joko Applen verkkosivuilla, YouTubessa tai Apple TV:llä sen Apple TV -sovelluksen kautta.