Uuden iOS 14 -päivityksen myötä erityisesti puhelimien aloitusruutu kokee muutoksia. Päivityksen jälkeen käyttäjät voivat kiinnittää aloitussivulle uudistuneita widgettejä (nopeakäyttöisiä minisovelluksia). Halutessaan puhelimen omistaja voi myös ”pinota” sovellusten widgetit siten, että laite näyttää oikeat minisovellukset ajan, paikan tai aktiviteetin mukaan.

Aloitusruudun widgettejä voi muokata näkymään myös käytön mukaan. Eri sovellukset voivat pyöriä puhelimen ruudulla esimerkiksi töissä, matkalla tai urheillessa. Aloitusruudun päätyyn lisätään päivityksessä myös App Library, joka koostaa puhelimen sovellukset selkeisiin kategorioihin.

Käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä käyttäjät voivat tehdä entistä helpommin useampaa samanaikaista tehtävää. Tavalliset sekä FaceTime-puhelut eivät enää peitä koko ruutua, vaan puhelun kuvake nousee näytön ylälaitaan. Myös videoiden katsomista on helpotettu puhelun selauksen lomassa Picture-in-Picture-ominaisuuden avulla

Päivityksen mukana puhelimiin saapuu nopeakäyttöisten sovellusten arkea helpottava App Clip. Applen mukaan ominaisuus nopeuttaa yksittäisiin tuotteisiin tai palveluihin liittyviä tehtäviä. Esimerkkeinä mainitaan ostotapahtumat, sähköpotkulaudan varaaminen ja parkkiajan asettaminen. Tunnistus tapahtuu Applen omalla App Clip -koodilla, qr-koodilla tai nfc-sirulla.

Tämä lisäksi myös puhelimella viestittely, Apple Maps ja Siri kokevat muutoksia päivityksen myötä. Voit tutustua kaikkiin iOS-käyttöjärjestelmään saapuviin uudistuksiin täältä.

Päivitys julkaistaan virallisesti tulevan syksyn aikana. iOS 14 on ladattavissa iPhone 6S:lle ja sitä uudemmille puhelimille.

Juttua muokattu 23. kesäkuuta kello 14.08. Lisätty maininta päivityksen ilmestymisestä ja yhteensopivuudesta.