Apple piti jo kolmannen tuote-esittelytapahtumansa lyhyen ajan sisällä. The Verge kertoo viisi tärkeintä seikkaa, joita One More Thing -tapahtumassa käsiteltiin.

Tärkeimpänä uusista paljastuksista on uusi M1-suoritin, jonka Apple valmistaa itse. Toisin sanoen, Apple on nyt lopullisesti katkaissut yhteistyönsä Intelin kanssa.

Apple esitteli myös uuden MacBook Airin, 13” MacBook Pron sekä Mac Minin, joista tuliterä M1-suoritin löytyy.

M1 on 5 nanometrin kahdeksanytiminen suoritin. Applen mukaan ytimet ovat nopeampia kuin missään aiemmassa suorittimessa, ja ne paitsi nielevät vähemmän virtaa, myös kykenevät tehokkaampaan suorituskykyyn kuin tuoreimmat pc-kannettavien suorittimet.

Applen mukaan M1-läppäreiden akkukesto on merkittävästi edeltäjiään parempi. Yhtiön mukaan M1:llä varustettu MacBook Air kykenee esimerkiksi 18 tunnin videotoistoon ennen akun hyytymistä, siinä missä MacBook Pro porskuttaa 20 tuntia liikkuvaa kuvaa.

Uusi MacBook Air näyttäisi The Vergen mukaan pitkälti samalta kuin aiempikin Air-malli. Applen mukaan uusi Air kuitenkin suoriutuu merkittävästi paremmin runsaasti tehoa vaativista tehtävistä, kuten Adobe Lightroomin käyttämisestä tai graafisesti vaativien pelien pyörittämisestä.

Myös Mac Mini -mallisto saa M1-suorittimen. Applen mukaan M1-tehostettu Mini kykenee kolminkertaiseen suorituskykyyn edelliseen Miniin verrattuna. Ministä löytyy myös usb 4 -tuki, ja sen saa kiinni prameaan Pro Display XDR -luksusnäyttöön.

13” näytöllä varustettu MacBook Pro saa myös M1-suorittimen. Applen mukaan sillä tulee olemaan pisin akunkesto mistään Mac-laitteesta. Suoritin myös avittaa kuvanlaadun tehostamisessa videopuheluiden aikana. Myös Prossa on usb 4 -tuki, joten senkin saa XDR-supernäyttöön kiinni.

MacBook Airin ohjehinnaksi on määritelty 1000 dollaria, siinä missä Mini lähtee 700 dollarista ylöspäin, varustelusta riippuen. MacBook Pro on 1300 dollarista eteenpäin. Laitteet ovat ennakkotilattavissa.

Fyysisen raudan lisäksi Apple esitteli myös uutta macOS-käyttöliittymäversiota. Big Sur on suunniteltu puristamaan M1-suorittimista tehot irti. Apple esitteli Big Suria pikaisesti esitellessään kuinka nopeasti MacBook Pro ja sen sovellukset käynnistyvät.

Big Sur julkaistaan torstaina 12. marraskuuta.

One More Thing -tapahtuma kokonaisuudessaan löytyy alta.