Musiikin suoratoistopalvelut kilpailevat kiivaasti, mikä on tietysti käyttäjien kannalta iloinen asia. Nyt useat lähteet kertovat, että Apple aikoo tuoda palveluunsa parempaa äänenlaatua tarjoavia vaihtoehtoja.

Ensin musiikkisivusto Hits Daily Double uutisoi levy-yhtiölähteidensä juorunneen, että Apple olisi tuomassa tarjolle hifi-version sen Apple Music -suoratoistopalvelusta. Version hinta olisi sama kuin jo nyt tarjolla olevassa perusversiossa – 9,99 dollaria Yhdysvalloissa – Hits Daily Double kertoi.

Samaisen sivuston mukaan uudistus julkaistaisiin samaan aikaan uusien, kolmannen sukupolven AirPods-kuulokkeiden kanssa.

Kun Apple puolestaan julkaisi iOS-käyttöjärjestelmän uusimman testiversion, iOS 14.6:n ensimmäisen beetan, löysi 9to5Mac-sivusto sen koodista maininnat Dolby Atmoksesta, Dolby Audiosta sekä häviöttömästä musiikista.

Kun iOS 14.6:n beeta eteni toiseen versioonsa, ei koodeja enää löytynyt. Beetoja tutkailleen sivuston mukaan tämä viittaa siihen, että Dolby Atmos ja Dolby Audio totisesti liittyvät johonkin, jonka Apple haluaa vielä pitää piilossa.

Hifillä viitataan näissä tapauksissa musiikkitiedostojen häviöttömään pakkaamiseen. Kaikki digitaalinen musiikki on tavalla tai toisella pakattua, ja tiiviimpi pakkaaminen helpottaa tiedonsiirtoa verkossa, mutta samalla syntyy häviötä ja äänenlaatu heikkenee.

Spotify ilmoitti helmikuussa tuovansa myöhemmin tänä vuonna tarjolle hifi-tilauksen, joka tarjoaa musiikkia cd-levyä vastaavalla tasolla. Tidal ja Amazon ovat jo aiemmin tarjonneet tällaista korkeamman äänenlaadun musiikkia.