Applen App Store on sovelluskauppojen menestystarina ja lähes ylivoimainen ykkönen. App Storen kautta kulkee 58 prosenttia maailmanlaajuisesta sovellusmyynnistä. Google Play ei yllä edes lähelle.

Apple tekee yhä enemmän rahaa tarjoamillaan palveluilla. Tähän asti yhtiön elinehto ovat olleet innovaatiot ja laitemyynti, mutta tulevaisuudessa Applella panostetaan yhä enemmän palveluihin, joiden lippulaivana toimii App Store.

Vaikka App Storen kautta ladataan vain 16 prosenttia kaikista maailman sovelluksista, tuottaa se silti eniten rahaa. Tämä johtuu siitä, että yleisesti premium-hintaisen iPhone-älypuhelimen ostajat ovat valmiimpia käyttämään enemmän rahaa myös sovelluksiin.

Ylivoimaisesti eniten sovelluksia ladataan kuitenkin Googlen Play-sovelluskaupasta, 60 prosenttia. Tämä lienee selviö jo Androidin markkinaosuuden huomioon ottaen. Sen sijaan Android-käyttäjät eivät ole järin hanakoita maksamaan sovelluksistaan, Business Insider kirjoittaa.

Tutkimusyhtiö IDC arvioi, että App Storesta ostettujen sovellusten Applelle vuonna 2015 tuottama tulovirta oli peräti 34,2 miljardia dollaria. IDC:n arvioiden mukaan viime vuonna asennettiin kaikkiaan lähes 156 miljardia älypuhelinsovellusta.