Apple käytti vuosien 2015 ja 2020 välisenä aikana kannettavissa tietokoneissaan perhosnäppäimistönä tunnettua ratkaisua. Kauniista nimestään huolimatta näppäimistö ei saanut kaunista palautetta, vaan ostavan kansan ja testaajien reaktiot olivat hyvin negatiivisia.

Näppäimistöä pidettiin niin heikkona esityksenä, että esimerkiksi tunnettu Apple-bloggaaja Jon Gruber kutsui sitä ”yhdeksi huonoimmista tuotteista koko Applen historian aikana”, Business Insider muistuttaa.

Lopulta Apple myönsi, että vihkoon meni tällä kertaa, ja lupasi korjata vikaantuneet näppäimistöt ilmaiseksi. Monissa näppäimistössä kun ilmeni vikoja. Osa kirjaimista ei esimerkiksi näppäillessä rekisteröitynyt laisinkaan, tai sitten yhdellä painalluksella ruutuun ilmestyikin kaksi kirjainta.

Nyt lähes kaikki MacBook-mallit on päivitetty uusin näppäimistöin, yhtä lukuunottamatta. Apple kauppaa edelleen 13-tuumaista MacBook Pro -konetta. Sen ostajalle taataan toki ilmaiset korjaukset näppäinongelmissa, mutta kone on silti pois käytöstä mahdollisen korjauksen ajan. Uutta pikkukannettavaa himoitsevan kannattaa pitää tämä mielessä ostohousuja jalkaan vetäessä.