Pikaviestipalvelu Parler lupaa tarjoavansa täyden sananvapauden asiakkailleen. Se onkin kohonnut etenkin äärioikeiston suosioon, sillä palvelu ei sensuroi rikastakaan vihapuhetta.

Ennen Trumpin kannattajien tekemää hyökkäystä Yhdysvaltain Kongressiin loppiaisena 6. tammikuuta, äärioikeisto käytti Parleria niin raivon lietsomiseen kuin hyökkäyksen liikkeellepanoonkin.

Hyökkäyksen jälkeen muut teknologiajätit olivat saaneet tarpeekseen ja ryhtyivät toimeen. Apple ja Google pudottivat Parlerin sovelluskaupoistaan vedoten kauppojen sääntöjen rikkomiseen. Amazon puolestaan pudotti Parlerin pilvestään, ajaen viestipalvelun Epikin, äärioikeiston suosiman verkkotunnusvälittäjän ja palveluntarjoajan, suojiin.

Apple Insider kertoo, että nyt Apple on hieromassa sovintoa Parlerin kanssa. Toimitusjohtaja Tim Cook lupasi CBS:lle antamassaan haastattelussa, että Parler voi palata takaisin App Storeen. Ehtona on, että palvelu ensin sitoutuu käyttöehtoihin.

”Parlerilla on moderoinnin kanssa joitakin haasteita”, Cook sanoi. ”Toivomme, että he korjaavat asiaan ja palaavat kauppaamme.”

Cook myös tarkentaa, että Apple vain hyllytti Parlerin, ei antanut sille pysyvää porttikieltoa.