Valve ja Apple ovat ajautuneet ilmiriitaan. Syynä on Steam Link -sovellus, joka hyväksyttiin App Storen valikoimiin toukokuun 7. päivänä. Vain muutamaa päivää myöhemmin sovellus sai lähtöpassit Applen sovelluskaupasta.

Syyksi ilmoitettiin ”liiketoiminnallinen ristiriita”, joskaan päätöksen perusteluja ei avattu sen tarkemmin, The Verge kirjoittaa. Kyse saattaa olla esimerkiksi siitä, että Apple vartioi haukan tavoin omaa suljettua ekosysteemiään, ja Steam Link avaisi iOS-käyttäjille pääsyn toiseen sovelluskauppaan, Steamiin.

Kiistassa saattaa olla kyse myös siitä, että Apple haluaa 30 prosentin osuuden sovelluksen myyntituloista. Tämä koskee myös sovelluksen sisäisiä ostoksia, tässä tapauksessa siis Steam-ostoja.

Steam Link toimii etähallinnan tavoin mahdollistaen Steam-kirjaston valikoimiin tallennettujen pc-pelien pelaamisen mobiililaitteilla, The Verge selventää. Valven mukaan Steam Link toimii täsmälleen samoin tavoin kuin lukuisat muut App Storesta jo löytyvät etähallintasovellukset. Perustelu ei kuitenkaan vakuuttanut Applea.

Maanantaina, 7. toukokuuta Apple hyväksi Steam Link -sovelluksen julkaisun App Storessa. Keskiviikkona Valve julkaisi uutisen, jossa kerrottiin sovelluksen olevan nyt saatavilla. Seuraavana aamuna Applelta kuitenkin todettiin, että sovellus on vedetty pois App Storen valikoimista, Valvelta kerrotaan.

Valve yritti vedota Appleen päätöksen kumoamiseksi, mutta turhaan. Yhtiöllä kuitenkin toivotaan, että Cupertinon jättiläinen muuttaisi mieltään joskus tulevaisuudessa, mikä vihjaa siihen, että luvassa saattaa olla pitkä ja uuvuttava taistelu.