Apple on vahvistanut hidastaneensa vanhempia iPhone-älypuhelinmalleja ohjelmistopäivityksellä. Asia on saanut viranomaiset kiinnostumaan Applen toimista useassa eri maassa. Italian kilpailuviranomainen epäilee vastaavasta vilunkipelistä nyt myös Applen pahinta kilpailijaa, eteläkorealaista Samsungia.

Mikäli Applen ja Samsungin todetaan rikkoneen Italian lainsäädäntöä, saattaa molempia yhtiöitä uhata miljoonien eurojen sakot, Techspot kirjoittaa.

Italian kilpailuviranomainen, Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM), epäilee Samsungin Applen tapaan hidastavan omia älypuhelinmallejaan yrittäen näin saada kuluttajat hankkimaan uuden laitteen.

Muun muassa laitevalmistajat Motorola ja HTC ovat tuominneet Applen toimet painokkaasti ja todenneet, etteivät ne sorru vastaavaan toimintaan. Myös Samsung on aiemmin antanut vastaavia vakuutuksia siitä, ettei laitteiden tahallinen hidastaminen kuuluisi yhtiön keinovalikoimiin.

Tällä hetkellä sekä Applen että Samsungin epäillään kuitenkin rikkoneen Italian kuluttajalainsäädännön neljää eri kohtaa, Techspot huomauttaa.