Apple julkisti keskiviikkona läjän uusia tuotteita Spring Loaded -tapahtumassaan. Uutuuksiin lukeutuivat muun muassa uusi iPad Pro, uudet iMac-pöytäkoneet sekä pitkään huhuttu AirTag-jäljitin.

Tapahtumassa esiteltiin uusi iPad Pro, jonka sisuksissa sykkii kehuttu M1-suoritin. Applen mukaan uusi arm-suoritin lisää laitteen suorituskykyä 50 prosentilla edelliseen malliin nähden, kirjoittaa TechCrunch. Uutena ominaisuutena mobiilidataliittymää tukeviin laitteisiin saa nyt myös 5g-yhteyden.

Pöytäkoneet saavat niin ikään M1-suorittimen, kun myös iMacit siirtyvät arm-aikaan. Uuden suorittimen vastapainoksi koneisiin tuodaan nostalgiset värisävyt, jotka muistuttavat vuosituhannen taitteen iloisen kirjavista Maceista. Yhteensä uusia värivaihtoehtoja julkistettiin seitsemän: vihreä, keltainen, vaaleanpunainen, oranssi, sininen, violetti ja hopea.

Väriloisto ulottui myös puhelimiin, sillä iPhone 12 ja iPhone 12 mini -puhelimista julkistettiin violetti versio. Muita muutoksia puhelimiin ei tehty.

Applen on pitkään huhuttu julkaisevan lisälaitteita, joiden avulla lompakon, laukun ja avainten kaltaiset tärkeät esineet voi löytää Missä on…? -sovelluksen avulla samaan tapaan kuin Applen elektroniikkalaitteet. Keskiviikkona julkaistiinkin AirTag, joka on pieni lompakkoon, laukkuun tai avaimiin kiinnitettävä jäljitin. AirTagien kiinnitykseen käytettävät hihnat ja avainlenkit myydään erikseen.

Myös Apple TV 4K sai kasvojenkohotuksen. Uuden laitteen suoritinpiirinä on A12 Bionic. Lisäksi kuvan voi nyt kalibroida käyttäen iPhonen etukameraa. Vanhan kaukosäätimen kosketuslevy on korvattu nuolinäppäimillä, joista löytyy myös iPod-soittimia muistuttava rullausominaisuus. Huhujen mukaan uusi kaukosäädin tulisi myös erikseen saataville vanhemmille Apple TV -laitteille.

Sovelluspuolella Apple uudisti podcast-sovellustaan siten, että jatkossa käyttäjä voi tehdä maksullisia tilauksia yksittäisistä podcasteista. Myös Yhdysvalloissa käytössä olevan Applen fyysisen luottokortin yhteiskäyttöominaisuuksia parannettiin.