Apple julkisti tiistaina odotetusti uudet iPhone-puhelinmallinsa. Applen taival 5g-pikatielle on ollut yllättävän kivikkoinen. Moni muu valmistaja on ehtinyt markkinoille omilla tarjokkaillaan jo aikapäiviä sitten.

Apple esitteli maailmalle pienikokoisen ja pienemmällä näytöllä varustetun iPhone 12 Mini -mallin ja suuremmalla näytöllä varustetun, iPhone 11 -mallia muistuttavan iPhone 12 -puhelimen.

Uutuuksista iPhone 12- ja iPhone 12 Pro -puhelinten ennakkomyynti alkaa jo tämän viikon perjantaina 16. lokakuuta ja toimitukset asiakkaille alkavat viikkoa myöhemmin.

Sen sijaan iPhone 12 Mini- ja iPhone 12 Pro Max -mallien ennakkomyynti alkaa vasta 6. marraskuuta ja toimitukset viikko tuon päivämäärän jälkeen.

Uusien iPhonejen hinnat:

  • iPhone 12 6,1 tuuman näytöllä alkaen 929 euroa
  • iPhone 12 mini 5,4 tuuman näytöllä alkaen 829 euroa
  • iPhone 12 Pro 6,1 tuuman näytöllä alkaen 1179 euroa
  • iPhone 12 Pro Max 6,7 tuuman näytöllä alkaen 1279 euroa

Elisan mukaan Applen ensimmäinen 5g-puhelinlanseeraus on erittäin merkittävä askel Suomen 5g-kehityksessä, sillä merkillä on suuri ja uskollinen kannattajajoukkonsa.

”Monissa yrityksissäkin työskentelee iso joukko vannoutuneita Apple-käyttäjiä, jotka ovat yleensä aktiivisimpia älypuhelimen käyttäjiä ja hyötyvät 5g:n tulosta eniten. Applen tuore julkistus on varmasti heille erittäin mieluisa”, Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson toteaa tiedotteessa.