Apple on ryhtynyt vastaiskuun taistelussa pelijätti Epic Gamesia vastaan. Yhtiöiden välinen sapelien kalistelu alkoi, kun Epic lisäsi Fortnite-hittipeliin mahdollisuuden tehdä pelinsisäisiä ostoksia.

Nämä rahat olisivat menneet suoraan Epicin taskuun, eikä Apple olisi saanut tuotosta siivuakaan. Päätös johti Applen päädyssä välittömään vastaiskuun, jonka merkeissä Fortnite sai kenkää App Storesta.

Uudessa lausunnossaan Apple väittää Epicin työntäneen kapulan omiin rattaisiinsa, uutisoi The Verge. Yhtiön mukaan pelijätti voisi palata App Storeen milloin tahansa, kunhan Fortnitesta vain poistetaan käyttöehtoja rikkova maksujärjestelmä.

Apple on perustellut ottamaansa siivua liikevaihdosta sillä, että se haluaa ylläpitää App Store -sovelluskauppansa pystyssä ja toimivana.

Tekstissä kuvataan värikkäin sanankääntein Epicin toimia: ”Epic sytytti tulipalon, kaatoi bensaa liekkeihin ja nyt se pyytää oikeusistuimelta hätäapua sammutustöihin”, Apple retostelee.

Myöhemmin Apple lisäsi, että Fortnite ja Unreal Engine pääsisivät ongelmistaan ”yhdellä napinpainalluksella”. Yhtiön mukaan Epic pitää asiakkaitaan ”panttivankeina”, joiden avulla se pyrkii saamaan tukea kiistassa.

Apple myös huomauttaa, että iOS-ympäristössä Fortnitea pelaavat muodostavat kokonaisuudesta vain noin 10 prosentin osuuden. Porttikielto ei siis aiheuta ”peruuttamatonta vahinkoa” Epic Gamesille.