Apple on käynnistänyt korjausohjelman, jossa yhtiö vaihtaa iPhone 6s -älypuhelimen akun, mikäli laite sammuu omia aikojaan.

Kirjoitimme aiemmin Applen korjausohjelmasta, jossa yhtiö lupaa korjata 149 dollarin hintaisena ”takuukorjauksena” joitain iPhone 6 Plus -älypuhelimia vaivaavan kosketusnäyttöongelman, joka pahimmillaan saattaa laitteen toimintakelvottomaan tilaan.

Yhtiö sai osakseen kitkerää palautetta laskuttaessaan asiakkaitaan ongelmista, jotka monen mielestä olivat Applen omaa syytä. Applen mukaan syy oli kuitenkin käyttäjissä, jotka pudottelivat älypuhelimiaan lattialle.

Nyt teknologiajätti joutuu kuitenkin jälleen heltymään ja tarjoamaan korjauspalveluita niille iPhone 6s -älypuhelimen omistajille, joiden puhelimet sammuvat omia aikojaan.

Applelta tähdennetään, että kyseessä ei ole turvallisuuteen liittyvä ongelma, eivätkä iPhone-älypuhelimet aiheuta turvallisuusriskiä. Applen mukaan sammumisongelma koskee vain pientä määrää iPhone 6s -älypuhelimia, jotka ovat valmistettu syyskuun ja lokakuun välisenä aikana vuonna 2015, 9to5mac kirjoittaa.

Ongelmasta kärsiviä asiakkaita ohjeistetaan vierailemaan Applen kaupassa tai yhtiön valtuuttamassa huollossa, jossa laitteen akku vaihdetaan uuteen maksutta. Reunaehtona on kuitenkin se, että laitteessa ei ole muita näkyviä vikoja, kuten rikkinäinen näyttö. Ulkonäöllisistä vioista kärsivät laitteet tulee ensin korjauttaa normaalitaksan mukaisesti.

Ne käyttäjät, jotka ovat ehtineet jo hankkia uuden akun ongelmalaitteisiinsa, voivat pyytää rahojen palautusta Applen asiakaspalvelun kautta.