Applen perinteinen kehittäjäkonferenssi WWDC järjestettiin viime vuonna koronarajoitusten vuoksi poikkeuksellisesti verkkotapahtumana. Koska pandemia edelleen vaivaa, järjestetään tapahtuma tänäkin vuonna verkossa.

Apple on vahvistanut tämänvuotisen tapahtuman ajankohdan, ja avaus tapahtuu 7. kesäkuuta. Tapahtuma jatkuu kesäkuun 11. päivään asti, kertoo MacRumors.

Nimensä mukaisesti konferenssi on suunnattu ensisijaisesti sovelluskehittäjille, mutta verkossa yleisöllekin lähetettävässä tapahtuman avaustilaisuudessa on perinteisesti saatu ensimmäiset maistiaiset isoista ohjelmistopäivityksistä niin iPhonelle, Macille kuin muillekin Applen laitteille.

Tänä vuonna odotettavissa ovat iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15, macOS 12 sekä watchOS8. Tapahtumassa esitellään suurimmat uudistukset. Tämän jälkeen kehittäjät pääsevät muokkaamaan sovelluksiaan uusille käyttöjärjestelmille sopiviksi ja uudistuksia hyödyntäviksi, ennen kuin viralliset päivitykset julkaistaan syksyllä.

Myös laiteuutisia on monena vuotena kuultu WWDC:ssä. Viime vuonna Apple kertoi WWDC-avauksessa siirtyvänsä Mac-tietokoneissa Intel-suorittimista yhtiön itse suunnittelemiin arm-suorittimiin. Vuoden 2019 tilaisuudessa esiteltiin silloin uusi Mac Pro -tietokone.

Tulevan iOS 15 -päivityksen uudistuksista ei ole vielä huhuja liikkunut, mutta MacRumorsin mukaan alkuperäinen iPhone SE, iPhone 6s sekä iPhone 6s Plus ovat tänä vuonna putoamassa päivitystuen ulkopuolelle, viisi vuotta julkaisunsa jälkeen.