Viime syksynä kerrottiin kiistasta, joka oli syntynyt Applen ja pikkuruisen kanadalaisfirman Prepearin välille. Yhtiöt eivät toimi edes samalla alalla: Prepearilla on ilmaissovellus ja palvelu, joka auttaa aterioiden suunnittelussa sekä tarjoaa ruokareseptejä.

Kiistan syynä on pikkufirman ”julkea” logo.

Kaikki tietävät, että Applen tunnus on omena. Prepear oli uskaltautunut havittelemaan logokseen päärynäpiirrosta. Apple havahtui siinä vaiheessa, kun Prepear yritti rekisteröidä tunnuksen.

Jo syksyllä kirjoitimme, että Prepear oli käyttänyt asiansa puolustamiseen enemmän rahaa kuin mihin sillä olisi ollut varaa. Periksi se ei kuitenkaan halunnut antaa. ”Puolustaudumme Applea vastaan, emme vain oma logomme vuoksi vaan lähettääksemme viestin suurille teknologiayhtiöille, että pikkufirmojen kiusaamisella on seurauksensa”, Prepear julisti.

9to5mac kirjoittaa, että Apple olisi osoittamassa jonkinlaista sovinnonhalua asiassa. Yhtiöt ovat tietävästi juuri nyt neuvotteluväleissä. Jos ne onnistuvat pääsemään sopuun lähiviikkoina, lakitupaan ei tarvitse lähteä hedelmiä halkomaan.

Tämä todennäköisesti olisi paras vaihtoehto kummankin kannalta. Kiista on jo nyt asettanut Applen naurunalaiseksi. Prepearilla puolestaan ei olisi varaa käydä oikeutta vastassaan maailman vauraimpiin kuuluva yhtiö.