Irlanti on onnistunut houkuttelemaan maaperälleen monien suurten jenkkiyhtiöiden Euroopan-päämajat. Tässä on auttanut hyvin helläkätinen verotus, joka on todettu aivan liiankin löperöksi.

Apple oli halukas rakentamaan suuren datakeskuksen Irlannin Athenryyn. Lupaa rakentamiselle ei vain tuntunut irtoavan, vaan asiaa vatvottiin vuosien ajan. Pöydällä oli muun muassa huoli siitä, että laitos olisi vaaraksi läheisessä metsässä asuville suojelluille lepakoille ja mäyrille.

Apple ilmoitti viime vuonna, että veivaus riitti sille – yhtiö vie lähes miljardin euron investointinsa muualle. Arvion mukaan rakennustyöt olisivat työllistäneet 300 ihmistä ja valmistumisen jälkeen töitä olisi ollut noin 50 henkilölle.

Asian piti siis olla loppuun käsitelty, mutta ei näemmä olekaan. Cult of Mac kirjoittaa, että Athenryn paikallispoliitikoille on ryhdytty lähettämään pelottavia uhkauskirjeitä, joissa näitä vaaditaan järjestämään Apple paikkakunnalle tänä vuonna – muuten kävisi huonosti.

”Athenrylaiset ovat odottaneet tarpeeksi pitkään Applea. Heillä voi olla loputon kärsivällisyys, mutta minulla ei ole”, kirjoittaja toteaa.

”Järjestä Apple tänne jouluksi, tai sinulle ja perheellesi alkaa tapahtua asioita. Kuvittelet ehkä, että tämä on tyhjä uhkaus, mutta otatko riskiä? Sinä et tunne minua, kun kohtaamme kadulla, mutta minä tunnen sinut ja otan myös selville, missä perheesi asuu”, uhotaan kirjeessä.

Uhkailusta tuskin on mitään hyötyä, Applea ei Athenryyn muutamassa viikossa saada, vaikka poliitikot taipuisivatkin toimimaan painostuksen alla. Ehkä vihaisen Apple-fanin kannattaisi kohdistaa toiveensa haltijoille, jotka usein yhdistetään Irlantiin.