Kuten Apple-asioita edes jollakin tavalla seuraavat muistavat, yhtiö julkaisi viime vuoden lopulla Mac-tietokoneita, joissa on Intelin suorittimen sijasta ytimessään Applen oma M1-siru. Tällaiset arkkitehtuurimuutokset voivat aiheuttaa ongelmia sovelluksille. Niinpä ennakkotestaaminen on tarpeen, jotta käyttäjien ei tarvitsisi olla koekaniineina.

Yksi uusista M1-koneista oli Mac mini, joten sovelluskehittäjille tarjottiin mahdollisuus saada testejä varten sellainen. Käytännössä asia hoidettiin vuokraamalla laite: kehittäjä maksoi 500 dollaria ja Apple antoi Macin hänelle vuodeksi.

Paitsi ettei antanutkaan. Cult of Mac kirjoittaa, että Apple karhuaa nyt koneitaan takaisin vain neljän kuukauden jälkeen. Vaikka laina-aika jää luvattua lyhyemmäksi, Apple ei palauta kehittäjien maksamia rahoja. Sen sijaan heille tarjotaan 200 dollarin alennuskuponkia, jonka voi käyttää uuden Mac minin ostamiseen.

Närkästyneet kehittäjät pitävät kuponkia niukkana hyvityksenä, etenkin kun Mac mini halvimmalla kokoonpanollaankin maksaa kolme-neljä kertaa enemmän. Harva tuskin kuitenkaan lähtee peräämään oikeuksiaan, sillä sovelluskehittäjän ei parane suututtaa Applea, vaikka olisi kuinka oikeassa. Suojatiellekin voi astua päälle kiitävän auton eteen ja olla samalla tavoin oikeassa, mutta viisasta ei sekään ole.

Mac minien luovuttamisen tuskaa lievittänee se, että laite ei ollut aivan sellainen kuin piti. Ne annettiin sovelluskehittäjille jo ennen kuin aitoja M1-laitteita oli saatavilla. Niinpä niissä oli suorittimena iPad Pro -tabletista tuttu A12Z Bionic. Suorittimen vuoksi minit eivät myöskään toimineet toivotulla tavalla.