Oikeuskanteen mukaan vuonna 2015 julkaistuissa Powerbeats 2 -kuulokkeissa oli vika, jonka vuoksi ne saattoivat muuttua käyttökelvottomiksi hyvin lyhytaikaisen käytön jälkeen.

Kanteessa väitetään, että Apple vääristeli kuulokkeiden akunkestoa, MacRumors kirjoittaa. Lisäksi Applen väitteitä siitä, että kuulokkeet olisivat hien- ja vedenkestävät, pidetään harhaanjohtavina.

Applea syytetään myös siitä, ettei se suostunut korjaamaan viallisia Powerbeats 2 -kuulokkeita niille luvatun yhden vuoden takuuajan puitteissa.

Nyt kiistassa on kuitenkin päästy sopuun, kun Apple taipui maksamaan kuulokkeiden ostajille yhteensä 9,75 miljoonan dollarin korvaukset. Kokonaisuudessaan summa ei tavallisille kuluttajille päädy, vaan ensin oman osuutensa potista nappaavat asianajajat.

Korvauksista huolimatta Apple ei myönnä syyllistyneensä minkäänlaisiin vääryyksiin. Yhtiön mukaan korvaukset maksetaan vain, jotta usein kalliiksi käyvältä käräjöinniltä vältyttäisiin.

Vajaat 10 miljoonaa dollaria on Applelle luonnollisesti pikkuraha. Yhtiön arvo ylitti aiemmin elokuussa Wall Streetillä kahden tuhannen miljardin dollarin rajapyykin.