Applen tuore kolmannen sukupolven älykello Watch on saanut maailmalla murskaavia arvioita ennen myyntiin tuloaan tänä viikonloppuna. Kelloa käyttäneet testaajat ovat kertoneet, että mobiilidatayhteyksillä varustettu laite ei pysty yhdistämään mobiiliverkkoon, sillä se yrittää yhdistää itsensä satunnaisiin tuntemattomiin, mutta avoimiin wlan-verkkoihin.

Apple on myöntänyt ongelman olemassaolon, The Verge kertoo.

”Olemme havainneet, että Apple Watch Series 3:n liittyminen autentikoimattomaan wlan-verkkoon, joissa ei ole internetyhteyttä, saattaa joissain tapauksissa estää sitä käyttämättä mobiiliverkkoyhteyttä”, Apple tiedottaa.

Yhtiön mukaan se tutkii mahdollisuutta korjata ongelma ohjelmistopäivityksellä.

Verkkoyhteysongelmien lisäksi testaajat ovat kritisoineet Apple Watch Series 3:n heikko akkukestoa mobiiliverkkoja käytettäessä.

Heikko akkukesto johtunee siitä, että mobiilidatayhteyksillä varustettu kello on saman kokoinen kuin aiemmatkin versiot, vaikka uudet toiminnot kuluttavat selvästi enemmän virtaa. Android-älykelloissa mobiilidatalla varustetut mallit ovat pääsääntöisesti selvästi suurempia, eli Applen päätöksessä on kyse kompromissista toiminnallisuuden ja designin välillä.