Apple on tuomassa pian markkinoille mahdollisuutta ostaa Mac-tietokoneita ja muita sen valmistamia laitteita osamaksulla suoraan Applelta. Maksuvälineenä toimii yhtiön oma Apple-luottokortti. LiveMint-sivuston mukaan maksuohjelmaa ollaan käynnistämässä lähiviikkoina.

Hankkimansa Macin, iPadin tai Mac XDR -näytön voi maksaa 12 kuukauden aikana ilman korkoa. Mikäli tarvetta on AirPods-kuulokkeille, HomePod-älykaiuttimelle tai Apple TV -digiboksille, saa niille korotonta maksuaikaa kuusi kuukautta.

Täysin uusi idea ei ole kyseessä, sillä Apple käynnisti vastaavan maksuohjelman iPhonelle jo viime vuonna. Niitä yhtiö myy 24 kuukauden korottomalla maksuajalla. Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi huhtikuussa yhtiön harkitsevan ohjelman laajentamista myös muille tuotteille, mutta aikataulua tälle ei kerrottu.

Virallinen Apple-osamaksu on ilmeisesti tulossa tarjolle ainakin aluksi vain Pohjois-Amerikan markkinoille. Virallista kommenttia maksutapaa koskeviin vahvoihin huhuihin ei ole yhtiöltä saatu.