Apple on julkaissut uuden perustason iPad-mallin, jolla se kosiskelee käyttäjiksi erityisesti kouluja. Ulkoasultaan uusi iPad ei juuri eroa edeltäjästään, mutta se tukee kynäkkeen käyttöä, mikä on aiemmin ollut varattu vain selvästi kalliimmille Pro-malleille.

Samalla Apple julkaisi uuden edullisemman kynäkkeen yhteistyössä Logitechin kanssa. Logitech Crayon on noin puolet halvempi (49 dollaria) kuin Applen oma Apple Pencil (99 dollaria). Molemmat toimivat uuden iPadin kanssa.

Toisin kuin Pro-malleissa, uudessa iPadissa ei ole Smart Connector -liitäntää näppäimistöjen liittämiseen eikä Apple julkistanut edullisemmille iPadeille uutta parempaa näppäimistölisäosaa, jota osa käyttäjistä on odottanut.

Muutoin uuden iPadin ominaisuuslistassa ei ole yllätyksiä. 9,7 tuuman näytön tarkkuus on edeltäjän tapaan 2048 x 1536 kuvapistettä.

Laitteen sisällä on A10 Fusion -järjestelmäpiiri, jota käytetään myös iPhone 7 -mallissa. Tunnistautuminen tapahtuu TouchID-sormenjälkitunnistuksella ja videopuheluihin on tarjolla HD FaceTime -kamera sekä 8 megapikselin takakamera.

Ulkoiset mitat ovat käytännössä muuttumattomat edellisvuoteen nähden eli kaikkien vanhojen lisälaitteiden pitäisi toimia myös uudessa mallissa.

Yksi harvoja yllätyksiä julkistuksessa oli laitteen hinta, joka alkaa Suomessa 369 eurosta. Ennakkoon Applen uskottiin pyrkivän valtaamaan koululaismarkkinoita selvästi halvemmalla hinnalla, jonka arveltiin asettuvan jopa reiluun 250 dollariin. Apple tarjoaa laitetta kouluille Yhdysvalloissa kuitenkin 299 dollarin hinnalla (kuluttajahinta 329 dollaria), mikä on vain 10 dollaria vähemmän kuin aiempi kouluille tarjottu hinta.

Uuden iPadin lisäksi Apple päivitti iPadin ohjelmistoa esimerkiksi uusilla luokkahuoneisiin tarkoitetulla hallintasovelluksella Schoolworkilla. Lisäksi iWork sai tuen kynäkkeelle.

Lähde: Tivi