Apple Pay julkaistiin vuonna 2014, mutta palvelun yleistyminen on ollut hidasta. PYMNTS.comin havaintojen mukaan ensimmäisen vuoden jälkeen vain 5 prosenttia yhdysvaltalaisista iPhone-käyttäjistä hyödynsi ostoksissaan Apple Payta. Luku oli sama myös vuonna 2019, juuri ennen koronapandemian alkua.

LUE MYÖS:

Eivätkä luvut näytä juuri sen paremmilta nytkään. Korona tarjosi oivan tilaisuuden hyökätä, mutta Apple ei ole tässä onnistunut. PYMNTS.comin selvityksen mukaan vain 6 prosenttia yhdysvaltalaisista iPhone-omistajista hyödynsi ostoksia maksaessaan Apple Pay -ominaisuutta.

Vuonna 2015 vain 11,6 prosenttia omisti laitteen, jolla Apple Payta saattoi käyttää. Vuonna 2021 vastaava lukema on 43,5 prosenttia. Kauppiaista Apple Pay -maksutapaa tukee tällä hetkellä 70 prosenttia.

Apple Pay ei ole alalla yksin, vaan sen kanssa paikasta auringossa kilpailevat myös esimerkiksi Google Pay sekä Samsung Pay.

Monet pankit tarjoavat nykyään asiakkailleen kontaktivapaita pankki- ja luottokorttiyhdistelmiä, joiden avulla maksaminen on helppoa, ja Apple Payn asema on käymässä entistä tukalammaksi.

Asiakkaat kun valitsevat helposti mieluummin kontaktivapaan maksuvaihtoehdon kuin pitävät puhelinta kädessään. Lisäksi Apple Payn hyödyntäminen vaatii FaceID- tai sormenjälkitunnistuksen, Techradar muistuttaa.

Päivitys 11.9. klo 8:02: Tarkennettu ingressissä, että luvut koskevat Yhdysvaltoja. Korjattu myös Apple Pay -maksutapaa tukevien kauppiaiden määrä 51,1 prosentista 70 prosenttiin.